Zsuzsi négy hónapja

Hol is kezdjem?

2016. ősz van, 49 éves vagyok, 160 cm és 77 kg. Nagyon nem jól van ez így! Fogyni szeretnék.

Elhatározom, hogy elkezdek futni. Igaz, régen futottam és edzőterembe is jártam, de ez már nagyon régen volt. A harmadik gyerek születése után már nem akartak a plusz kg-ok lemenni. Szóval elhatároztam, hogy futok…. És el is kezdtem. Kb. 100 m-t próbáltam lefutni (inkább magam vonszolásának nevezném), de majd belehaltam. Ezt 3-szor megismételtem, utána elment a kedvem.

A próbafülke az ellenségem volt, a vásárlástól is elment a kedvem, de bármikor tükörbe néztem, mindig előjött az elhatározás, hogy mire itt  a szülinapom – ami kerek évforduló lesz, – vékony leszek.

Tudtam, a “jó volna” nagyon kevés…

Ekkor rábukkantam a neten egy mondatra: “Hozd magad formába!” Ezt egy jelnek vettem, nekem szólt, és ez tetszett! Fel is vettem a kapcsolatot az edzővel, találkoztunk a Tisza-parton, és azt mondta nekem, hogy itt fogunk edzeni…….. Hú, ez nagyon fura volt, de gondoltam, vágjunk bele!

 

Tudtam,hogy a célom segítség nélkül nem tudom elérni, így találkoztam a S.W.A.T. Fitness Team-mel Kovács Arnold személyében.

 

Az első edzésen Cooper-teszt lefutásával kezdtünk, 12 percig kell futni, és a távolság fontos szempont a kiszámolásnál. Nagyon nehéz volt végig vonszolnom magam ezen a távon. Gondoltam: “Na, az edző sok jót nem néz ki belőlem!” De túléltem…, szörnyű volt! A következő edzés alatt kicsi futás, kicsi torna, kicsi futás, kicsi torna – így zajlott.

 

Arnold minden pillanatban ott volt mellettem, biztatott és dicsért, és ez mind erőt adott ahhoz, hogy ne adjam fel, mindent megcsináljak, amit Ő mond!

 

Az edzéseken szépen fokozatosan növelte a futás hosszát és a torna mennyiségét, erősségét. Eleinte szörnyű volt rágondolni is, hogy edzésre kell mennem, de hát az elkötelezettség… Izomlázzal küzdöttem, utáltam az egészet, de ott voltam és csináltam, mert a cél lebegett a szemem előtt.

Körülbelül a 6. edzés napján (már nem volt izomlázam) már nem éreztem utálatot az edzés iránt, és szép lassan elkezdtem élvezni az edzéseket. Arnold mondta, hogy ha eredményt szeretnék elérni, az étrendemen is változtatnom kell…. Így az eredmény érdekében diétába kezdtem, ami hal, saláta, víz – ebből állt!

A kilók csak úgy olvadtak le rólam, hétről hétre kevesebbet mutatott a mérleg, ettől lelkes voltam, még több erőm volt folytatni tovább. Habár sokszor előfordult, hogy a futás nehéz volt, és visszafele már csak vonszoltam magam. De arra gondoltam, “nem állok meg”, “mindjárt vége”, “meg tudom csinálni”. Egyre nagyobb távot futottunk, beállt 3,6 km-re, amit szinte minden edzésen lefutottunk. Előtte vagy közben erőnléti torna is volt.

Október közepén kezdtem el a S.W.A.T. Fitness Team-mel edzeni. Ahogy telt az idő, egyre hidegebb is lett, de ez nem tántorított el egy cseppet sem. Röpködtek a mínuszok, de ahogy elindultunk futni, kimelegedtem, egyáltalán nem fáztam. Sőt nagyon jó volt a hideg napokon is az edzés! A leghidegebb nap -17 fok volt, mikor edzettünk, fagyos, ropogós volt minden. Nagyon egészséges így edzeni!

Az újév úgy kezdődött, hogy Arnold azt mondta, mivel 2017-et írunk, akkor ennyit kell egy gyakorlatból csinálni! Sokszor meglepett ilyen dolgokkal! Hú, kezdjünk neki… és megcsináltam! Büszke vagyok magamra, mert nem hittem, hogy végig tudok csinálni 2017 gyakorlatot,… de sikerült persze!

 

Arnold hitt bennem és biztatott, mint mindig!

 

Februárban már elértem a kitűzött célt: a súlyom 65 kg-ra fogyott! Nagyon boldog voltam, megérte a sok izzadást és szenvedést! A mai napon 60 kg vagyok, és mindenki dicsér: “Milyen jól nézel ki!” Nagyon jól esik!

 

És megérte? Hát persze!!!!!!

Büszke vagyok magamra, amiért végigcsináltam.

 

Köszönöm a S.W.A.T.Fitness Team-nek, nagyszerű edzőmnek, Kovács Arnoldnak, hogy hitt bennem és segített elérni a célom. Nélküle nem tudtam volna megcsinálni!

KÖSZÖNÖM! 

Üdv: Zsuzsi

77 kg
77 kg
77 kg
60 kg
60 kg

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.