A Vihar (ez a valódi életmódváltó program)

Edzés a testnek, a szellemnek és a léleknek

Valahol mindannyiunk határozott álma, hogy túllépje a korlátokat, és új irányt vegyen az élete. Ennek alapvető lépése nem más, mint jobbnak lenni annál, akik tegnap voltunk. És igaz ez az edzésre is. Maga a fejlődés, az akarat kapcsolata, mely kéz a kézben együtt jár. Mert lássuk be, az igazi edzés soha nem fájdalommentes. Fájni fog.

vihar

És amikor már úgy érzed, nem bírod tovább, amikor úgy érzed , hogy ennyi volt, és nincs több fekvőtámasz, felülés, mert megcsináltad a darabszámot, és nem megy tovább, na, akkor kell csak igazán akarni, mert ott a határ, ott a pont, amit átlépve megtalálod önmagad. Az erőt. Azt a belső erőt, ami mindenen keresztülvisz. Nevezd, aminek akarod, de tudnod kell, ez az őserő. Ami mindig is ott volt, de azt gondoltad az élet adta terhek alatt, hogy nem létezik. Hogy mind csak szöveg, motivációs duma, ami nem a tiéd, ami nem rád vonatkozik, pedig mindig is benned szunnyadt.

Én nem azért vagyok, hogy megsimogassam a fejed az első tízes sorozatnál. Azért vagyok, hogy megmutassam neked, nincsenek határaid. Ígérem, nem fogsz szeretni. Gyűlölni fogsz.

Mert nem hagyom, hogy abbahagyd. Mert tudom, mi rejlik benned. Nem a kudarcra edzlek, hanem a sikerre. Arra a sikerre, ami az edzés után felvértezve lelkileg is erőssé tesz. Mert azzá válsz általa. Akarod, vagy sem, bátrabb leszel a hétköznapokban. Bátrabb, mert tudod, mire vagy képes. Mert tudod, milyen az, amikor nem bírod, amikor nem megy, és valahonnan mégis előkaparod a tartalékerőt és nyomod tovább.

És majd ott áll előtted a főnököd vagy az, akitől eddig mindig is tartottál, és rájössz, mennyi időt pazaroltál feleslegesen félelemmel. Megtanulod kihúzni magad, felemelni a fejed és büszkén tekinteni a világra, mert képes vagy száz fekvőtámasz helyett kétszázat nyomni, képes vagy lefutni a maratont és képes vagy uralkodni a testeden. Mert ez az edzés erről szól. A test és a lélek kapcsolatáról. A szeretetről, amit önmagad iránt érzel, és a tiszteletről, amit a belső erőd ébreszt. Mert képes vagy rá. Mindenre és bármire. És rájössz, nincs több megalkuvás, nincs több “igenis, értettem, úgy lesz”, hanem egyenes gerinccel állsz majd mindenki előtt, mert a tested mellett a lelked is edzetté válik.

Nem fogsz szeretni. A tested és a lelked barátja vagyok. És ígérem, kihozok belőle mindent, de mindent, ami benned van. Nem azonnal, szépen, lassan fokozatosan építek belőled új embert. Nem érdekel, ki vagy abban a pillanatban, amikor hozzánk érkezel, azt látom majd, ki lehetnél. Nem fogsz szeretni. Te még nem ismered a célt, nem ismered magad, de én már látlak, és téged látlak. Nem a frusztrált, döglődő párkapcsolatban élőt, nem a munkahelyen meghunyászkodót. A végtelent látom benned. A büszkét, az erőset, a mindenekfelett erős embert.

Megtanulsz tudatosan étkezni, hogy a tested a barátoddá váljon. Megérted majd a kapcsolatot az étkezések és a tested között. Tudni fogod, mit eszel és nem leszel ostoba, hogy az első fél kiló fogyás után ismét nagy zabálásba kezdj.

Tudatossá válsz. Rájössz majd, mitől maradsz egészséges, erős, mitől épül a tested, aminek egysége az életed egyetlen titka. A titkot kapod meg. Nem az edzőtermek képlékeny csillogását, nem műizmokat, nem felfújt testet, hanem erőt. Igazit. Mert ez a lényege, az erő. Megismerni önmagad és rájönni, hogy a kudarc nem veszteség, hanem út a győzelemhez. Ebben leszek a társad. Abban, hogy a test ereje mellett mentálisan is erőssé válj. Mert azzá válsz. Nem fogsz meghasalni az első adandó probléma előtt, mert megismered önmagad. Kapsz munkafüzetet, önmagadról lesznek benne feladatok. Mert meg kell ismerned önmagad.

A tükröd leszek.
Az erőd leszek.
A holtpontod leszek.
Legyőzhető leszek.

Kovács Arnold
gyakorlati pszichológia specialista

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.