Zsuzsi – Októbere

Zsuzsi vagyok, 49 éves. 156 cm magasságomhoz 77 kg-t enyhén szólva sokalltam. Elhatároztam, hogy a következő szülinapomra (ami kerek szám lesz) formába hozom magam, és csinos leszek. Az elhatározás megvolt! Az idő viszont telt és nem történt semmi. Olyan nehéz elkezdeni… és ekkor jött egy jel (legalábbis én annak vettem) Arnold személyében. Megláttam az interneten és már kattintottam is. Rájöttem ugyanis, hogy egyedül nem tudok elindulni ezen az úton.

Az első találkozásunkkor elmondta, hogy a Tisza parton fogunk edzeni. Kicsit furcsálltam (semmi kondigép?), de gondoltam majd meglátjuk… Elmondta az előnyeit, friss levegő jó a szervezetnek és az immunrendszer is erősödik a szabadtéri edzésnek köszönhetően.
Első nap Cooper teszttel kezdtünk. Elmondta, hogy 12 percig kell folyamatosan futnom, és a lehető legnagyobb távot kell ez idő alatt megtennem. Na ettől a mondattól már rosszul lettem. Én, aki évek óta nem sportolt semmit? Biztos nem fog menni. Nyugdíjas tempóban indultunk és ez csak lassult, 6 percnél visszafordultunk. Én már csak vonszoltam magam, de biztatott és csak biztatott, és láss csodát, nem álltam meg a végéig. A következő alkalmak szörnyűek voltak, küzdöttem az izomlázzal. Volt, hogy elfogyott az erőm, de Arnold dicsért és biztatott, és ez mindig erőt adott a következő lépéshez. Egyedül már az első nap feladtam volna! Most már a 8. alkalom után már egyre könnyebb. Már várom az edzést! Igaz, nagyon fárasztóak, és mindig egy kicsit belehalok, de csak a célom lebeg a szemem előtt, és így meg tudom csinálni… Arnold segítségével!

Ezzel el is telt az október, haladunk a télbe. Az biztos, hogy a S.W.A.T. Fitness Team nem egy hagyományos edzőterem. Az is biztos, hogy Arnold a jó értelemben véve őrült pasi, aki extrém körülményeket és tempót biztosít, hogy az életem megváltozzon. Nagyon sokat beszélgetek vele és számomra egyértelmű, hogy sutaságom ellenére egy végtelen türelmű, sokat tapasztalt és nagy tudású szakember, aki akkor is tud motiválni, amikor mások már régen feladták.

Éppen ezért biztos vagyok abban, hogy most sikerülni fog. Mégpedig azért, mert olyan erőt érzek magamban, amit még soha eddig. Ezt a parazsat, ami vágyakozva pislákolt bennem hosszú-hosszú évekig Arnold fellobbantotta és életben is tartja. Edzésről edzésre, napról napra egyre jobban lobog ez a tűz. Ez egy fantasztikus érzés! Már nem is gondolkozok, hogy az erdőben edzek és jön a tél. Arnoldtól hallottam: „Sokan, akik eltökéltek és le akarnak fogyni, azok edzőterembe járnak, ahol télen fűtenek rájuk, nyáron is klimatizált környezetben nyomogatják a súlyzokat.
Azok, akik viszont a szabadban edzenek a SWAT Training Method szerint, nos ők le is fogynak.”
Legyen ez a végszó. Én pedig megyek edzeni, novemberben ismét jelentkezek! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.