Mi a legfontosabb dolog az életedben?

Nem az egészség, nem a család, de akkor mi?

Szánj időt rá, és gondold át, mik a legértékesebb dolgok az életben! Ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, a listában benne lesz a család, barátok, jó egészség és pénzügyek. Hogyan rendeznéd ezt a listát?
Talán meglepő, de a sikeres embereknél mindig ugyanaz a dolog áll az élen: az idő.

Miért tartják ekkora értéknek az időt?
Nem az egészségnek kellene elöl lennie?

Lehetsz egészséges, aztán megbetegedsz, aztán visszakapod az egészséged (sokszor). A barátok is fontosak, de hány olyan barátod van, akivel középiskolában jóban voltál, ma pedig már nem vagytok kapcsolatban?
Vagy akár az esküvődön hányan voltak olyanok, akiket évek óta nem láttál?
Igen, a barátság fontos, de barátságok elmúlnak és újakat kötünk. A házastársad a világot jelentheti neked. Mégis, a házas emberek fele elválik, és rengeteg elvált ember új házastársat talál, aki ismét élete szerelme lesz.

De az időt soha nem veszítheted el és szerezheted vissza.
Nem tudsz időt tölteni valamivel, aztán szerezni még, ha nem elég.
Nem tudod megvenni, bérelni. Csak bölcsen tudod használni, és élvezni az előnyeit.
Ha elpazarlod, örökre elveszik.

A nagy kiegyenlítő az IDŐ

Néhány ember gazdagnak születik, mások szegénynek. Néhányaknak jó egyetemekről van diplomája, mások kibuktak az iskolából. Néhányuknak nagyon jó fizikai adottságaik vannak, mások fogyatékossággal élnek. De mindegy, hogy milyen a hátterük és a tehetségük, mindegyiküknek ugyanannyi percük van egy nap. Az idő a legkisebb közös nevező.

Gondolj arra, mennyi figyelmet fordítasz a pénzedre! Ha sokat dolgozol, hogy pénzed legyen, követed a vagyonod a bankszámládon, keresed a legjobb helyeket, ahová befektethetsz, arról olvasol, hogy lehetne több pénzt keresni. És aggódsz azon, mi van, ha ellopják a pénzed. Soha nem hagynád a tárcád nyitva az asztalon. Soha nem adnád oda idegeneknek a bankkártyád és a netbankos belépődet.

Mégis az időről általában keveset gondolkodunk. Rutinból hagyjuk, hogy emberek időt vegyenek el tőlünk, akkor is, ha ez a legértékesebb jószágunk. Akkor hogyan védekezzünk? Alább három időnyelő tevékenységről írok, amikre nem árt felkészülni.

Megbeszélések

A megbeszélések gyakran rabolják az időnket. Késve kezdődnek, rosszul működnek, nincs érdemi eredmény. Ha beülsz egy megbeszélésre, és rájössz, hogy nem is kellene ott lenned, akkor kérj elnézést szépen, és menj ki. Érdemes átgondolni előre is, hogy ott kell-e lennünk.

Email

Az emailezés mára a munkánk része, és a legnagyobb időrabló, tönkreteszi a hatékonyságot. A kutatások szerint, ha megtörjük a koncentrációnkat, hogy válaszoljunk egy emailre, sokkal több időt vesz el, mint gondolnánk: az amerikai University of California-Irvine tanulmánya szerint akár húsz perc is lehet, mire újra visszakapcsolódunk abba, amit csináltunk, és rendesen folytatni tudjuk a munkánkat. Sőt, ha állandóan online vagyunk, sokan percenként nézik az emailjeiket, így nem haladnak a dolgaikkal.

A legsikeresebb emberek tudják, hogy erős a késztetés, hogy nézzük az emaileket és válaszoljunk, ezért kikapcsolják az értesítéseket, és csak előre megszabott időszakban nézik az emailjeiket.

Másokon segíteni

Elérhető és segítőkész akarsz lenni. De csak 1440 perced van egy nap. Hogyan segíthetsz másoknak úgy, hogy saját céljaid is eléred? Ahelyett, hogy az ajtód mindig nyitva áll, inkább legyen kijelölt időpont a kommunikációra, olyan, mint a fogadási idő, amikor a csapatod tagjai kérdéseket tehetnek fel és megbeszélhetnek ügyeket.

Ha így csinálsz, nem függsz majd másoktól, és sokkal okosabban használhatod fel az idődet. Egy másik lehetőség, hogy előre kijelölsz valamennyi időt arra, amikor másoknak segítesz. Ha néhány megbeszélésre például csak ötletelni hívnának be, de már ellőtted a kijelölt óraszámod a hónapban, rakasd későbbre, vagy ne menj be rá.

Mi a helyzet a fogyással?

Kb. ugyanez. Ha a megbeszéltekhez nem tartod magad. Ha az utolsó pillanatban lemondod, meghátrálsz, mert “összecsaptak a hullámok a fejed felett”, akkor csak idő kérdése, és ennél jóval nagyobb hullámok fognak összecsapni és azok már lenn is fognak tartani.
Te bevállalnál ekkora kockázatot?
A Te életed! A Te egészséged!
Hogyan használod az idődet?

A nagyszerűség már benned van, csak törődni kell vele, hogy felszínre tudd hozni.

Segítünk megtalálni számodra is a legjobb életmódváltást. -Szuper! Érdekel, megnézem ide kattintva!

Jelentkezz most!

__________◕‿◕__________

Help Desk: +36 70 242 9000

Életmódváltás
www.30nap.hu

Személyi edzés
www.swatfitnessteam.com

Tanulj azoktól, akik már végigjárták a változás útját!
www.swatfitnessteam.com/blog

Ne félj a kudarctól! Félj attól, hogy ugyanott fogsz tartani egy év múlva, mint most!
Dobd félre a kifogásaidat, és máris pozitívan indul a nap.

Lead a healthy life.
Forget about the crowded gyms.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.