Marianna 1. napja – Spártai alakformáló program

Turi Marianna vagyok, 39 éves, ügyintéző.
Az a bizonyos első lépés, amit mindenkinek nehéz megtenni. Én nem vagyok teljesen edzetlen, de én úgy tekintek a mai napra, mint első lépés. Az életem megváltoztatásának az első lépése. Nagyon vártam a mai napot. Szeretném, ha a sport olyan szerepet kapna az életemben, hogy ne tudjak egyetlen edzést sem kihagyni.

Kezdésnek már a Cooper teszt feladta a leckét. A félidőben úgy éreztem kész, ennyi, nem bírom tovább. De ekkor mintha Arnold meghallotta volna, és biztatott. Akkor erőre kaptam, de a levegő még mindig nem volt elég. Az utolsó szakaszban jégfoltos volt a beton, és az még inkább lelassított. A vége 1800 méter. A könnyeim potyogtak, az orrom nagyon fájt, és még levegőt is vennem kellett. (itt jelzem, hogy megfázás kellős közepén kezdtem a programot) Nem túlzottan vagyok megelégedve magammal, de tudom, ennél már csak jobb lesz.

A visszaút sem volt sétagalopp! Egy kis séta után az erdei ösvény, azt hittem, könnyebb lesz. Tévedtem. Szuper feladatokkal spékelt visszakocogás.  Rá kell döbbenni, hogy ebben az egy órában nincs olyan, hogy valami könnyű. De ez a lényeg! Na meg a kitartás!

Első nap, pipa!

Köszönöm Arnold!

Az első napomon állapotfelméréssel kezdtünk.

Állapotom:

Testmagasság 162 cm
Testsúly 64,1 kg
Testzsír % 23,5
METs 8,26
VO2max 28,94 eredmény: elfogadható
BMI 24,42 kg/m2 egészséges
Derék/Csípő hányados 0,79 0,8 alatt egészséges
Alapanyagcsere 1385 kcal
Vállszélesség 42 cm
Mell 95 cm
Derék 78 cm
Csípő 99 cm
Körméretek Jobb Bal
Kar 33 cm 33 cm
Alkar 25 cm 25 cm
Comb 60 cm 60 cm
Vádli 38 cm 37,5 cm

Futottam egy Cooper tesztet, 1800 métert.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.