Életmódváltásra szükség van! Neked is!

Hogy ne csak mindig a testedzés és az egészség szemüvegén keresztül beszéljünk róla, ezért egy új nézőpontból mondom el, miért is válaszd a SWAT Training Methodot, ami egy mentális és pszichés tréning, gyakorlati pszichológia, hogy sikerrel tudd megvalósítani mindazt, amire csak vágysz.

Észrevetted, hogy a világ teljesen megváltozott? Az elmúlt 20-25 évben és jelenleg is rohamosan napról napra változik.

Több mint 1500 évig lóval jártunk és fakerekű szekérrel. Egészen az 1800-as évek végéig. Ez több mint 2000 év, szinte semmi változás. Fából épült hajók, lovas szekerek, földes utak, galambposta, stb.

Viszont az 1800-as évek meghozták a változást.

Az elmúlt 200 évben több változás történt, mint előtte 2000 év alatt, és az elmúlt 50 évben szintén több változás történt, mint az elmúlt 200 év alatt.

Nem akarok belemenni, hogy miért. Azzal együtt, hogy egy érdekes téma, inkább azt nézzük meg, hogy a TE számodra ez mit jelent MA?

Tegyük fel, hogy 20 – 70 éves vagy. Az a tapasztalat, hogy évről évre növekszik azok száma, akik a 90, 100 éves életkort elérik. Tehát, ha odafigyelsz az egészségedre, akkor jó esélyed van a 100 évet is megélni. Egyre jobb esély van rá, úgy is mondhatnánk.

Tehát, ha 50 vagy 60 éves vagy, még akkor is könnyedén lehet 30-40 éved hátra.
Ha az elmúlt 20 évben ennyit változott a világ és folyamatosan változik, a legnagyobb hiba az, ha valaki elzárkózik ez elől a változás elől, és nem veszi tudomásul, hogy ahhoz, hogy egy halvány esélye legyen a sikerre, tanulni kell.
Aki ma nem tud a számítógéppel bánni, vagy irtózik az okostelefontól, vagy baromságnak tartja a Social Mediat, az úgy gondolom súlyos hibát követ el.
Akik pl. a Facebookot szidják, azok hasonlóan viselkednek, mint régen azok, akik kinevették és őrült ötletnek tálalták a ló nélküli szekereket, mert hangosak, túl gyorsak, büdösek és veszélyesek. Volt, aki azt mondta, hogy az emberi szervezet károsodik a 40 km /óra sebességtől és hosszú távon komoly veszélyeket hordoz magával.

Vannak, akik a fegyvereket szidják, amikor egy gyerek a golyó áldozata lesz. Ez soha nem a fegyver hibája. Vagy a gyerek apja, vagy a fegyver gazdája a hibás vagy mind a kettő, de soha nem a fegyver. A facebook-kal ugyanez a helyzet. Lehet egy vagyont keresni vele és rengeteg örömöt lehet vele szerezni, de életeket is tönkre lehet tenni vele. Ez csak a felhasználótól függ.

Tehát mit jelen a TE életedben az, hogy MOST, MA minden rohamos tempóban változik?
Ha, tegyük fel, 60 vagy 70 éves is vagy, még nem késő megtanulni, hogyan tudsz egy témát találni, ami érdekel, amiben jó vagy, amit imádsz csinálni, és valahogy elkezdeni foglalkozni ezzel, és PÉNZT csinálni abból, amit imádsz, amit szeretsz.

Gyerekek, akik semmi mást nem csinálnak, csak buta videókat tesznek fel a YouTube-ra arról, ahogy csomagokat bontogatnak ki, több százezer dollárt keresnek évente. Igen, lehet, hogy érdemes megtanulni angolul. Ha a magyart beszéled, akkor gyerekjáték, mert az angol sokkal egyszerűbb. 🙂

Ha az elmúlt 5 évben minden nap csak egy szót tanultál volna meg, akkor most 1825 szavas szókincsed lenne.
Mekkora szókincsed lesz év végére vagy a jövő héten?

SOHA, SOHA, SOHA nem késő.

Az a történet, hogy ha van egy jó végzettséged, akkor majd lesz egy jó állásod, és ha van egy jó állásod, akkor majd ha sokáig ott vagy, lesz egy jó nyugdíjad, – teljesen a porba hullott és nevetséges. 14 éves gyerekek milliókat tudnak keresni az internet használatával képzés, kapcsolatok, tőke nélkül.
Ez nem történt meg 20, 30, 40 éve.
Az a történet, hogy ha van egy jó végzettséged, akkor majd lesz egy jó állásod, és ha van egy jó állásod, akkor majd sokat tudsz keresni, csak illúzió. A legforgalmasabb több millió dolláros beruházással épült üzletház nem tud annyi vásárlót magához vonzani, amit TE a kis okostelefonoddal potenciálisan meg tudsz szólítani.

A világ változik, és ha TE nem vagy hajlandó változni, olyan akadályt gördítesz a saját boldogulásod elé, amivel a saját életedet nehezíted.
Az szép és jól hangzik, hogy valaki a technikai fejlődés ellen van. Ezt meg lehet tenni, de szinte csak akkor, ha valaki elmegy Dél-Amerikába a dzsungelbe, vagy Nepálba a hegyek közé egy buddhista közösségbe élni, ahol ezen elvek alapján működik egy egész csoport.

Ha valaki egy modern társadalomban akar egy városban áram, bank, telefon, email, stb. nélkül élni, és egy 8 órás munkából jól élni, az álmodik.
Egy 8 órás munka az esetek 90 százalékában arra elég, hogy pont annyit keressünk, hogy a számláinkat befizessük, és el tudjunk menni dolgozni a jövő héten vagy hónapban. Ez egy csapda, egy mókuskerék, ami így van megszerkesztve. Nevezhetnénk modern rabszolgaságnak is. Annyi a különbség, hogy úgy érezzük, hogy mi birtokoljuk a házat vagy lakást, aminek a részleteit 20-30 éven át fizetjük, és amivel oda kötjük magunkat a munkahelyre, amit nem tudunk otthagyni, mert akkor mi lesz a számlákkal… stb.

Lehet, hogy ismerős ez. Lehet, hogy túl keményen hangzik. Lehet, hogy rálépek egy két lábujjhegyre, ami nem esik jól.
Azért csinálom, mert van kiút ebből a csapdából, a mókuskerékből.
A kiút az internet és a social media. Ha valaki megérti az internet adta lehetőségeket, amit bárki a világ bármely részén használhat, akkor meg tudja érteni azt az erőt, ami abban van, hogy meg tudod sokszorozni a saját idődet. Akkor is tudsz pénzt keresni, amikor semmi nincs a kezedben. Se kalapács, se fakanál, se felmosórongy vagy pelenka, sem írógép vagy számítógép, se malteres kanál vagy kormánykerék. Lehet, hogy épp alszol vagy horgászol vagy egy filmet nézel, de az interneten összerakott, felépített kis birodalom mint egy monopoly vagy legóvaros működik és pénzt tud kreálni.
Ebből lett a világon az elmúlt 10 év alatt a legtöbb dollármilliomos. Nem azt mondom, hogy legyünk milliomosok holnap után és hasonló ökörségek.
Azt mondom, hogy ha valaki nem kezd el tanulni és megnézni azt, milyen lehetőségei vannak, mit lehet, és mit tudna kihozni abból amije van, abból az időből – ami ha csak napi 20 perc is – a rendelkezésére áll, akkor olyan lehetőségektől zárja el magát, amiről álmodni sem merne.

Nincs késő. A következő 20 év el fog telni. Hogyan? Ez a kérdés. Mit fogsz csinálni, amire büszke tudsz lenni, amit át tudsz adni az utódaidnak?

Ha ugyanazt csinálod, amit az elmúlt 5-10 évben, hova jutsz majd? Tisztelet mindenkinek, aki jó úton halad és elégedett.
Az viszont, ami körülvesz, és nem tetszik, ha nem látod a jövőt, ha nem tudod, miből fogsz élni 20 év múlva, akkor a rohadt életbe… ÉBRESZTŐ! A nyugdíj az is a múlt fogalma, ugyanúgy, mint a lovaskocsi, a sarkantyú vagy a gőzmozdony.
Aki ma nem alakít ki jogdíjszerű jövedelmet, aki nem halmoz fel egy pár ingatlant, amit ki tud adni albérletbe, aki nem gondolkodik a jelen 2017. július lehetőségeivel és adottságaival, arra elég kemény jövő vár.
Ez az a dzsungel, ahol a gyengéket megeszik az erősek. Ahol a felkészületlenek csapdába esnek, és aki nem éber és gyors, szintén csapdába esik, mielőtt észrevenné.
Ha valaki érti a dzsungel szabályait, tudja, milyen új csapdák vannak és milyen új veszélyek, – annak van esélye túlélni. Aki tudja, kivel érdemes barátkozni és kitől kell megtartani a 20 méter távolságot, annak és csakis annak van esélye.

Röviden: Ez 2017. Az 1988-as elvek, technikák, ajtók, lehetőségek már nem működnek. Sajnos még a morál, etika és erkölcs sem a régi, a technika fejlődésével egyenes arányban rohan a béka segge alá, és ezzel is nehezíti a dzsungelben való túlélést.

Ha a sorok között valami meglep vagy új a számodra, akkor semmi okod a szomorkodásra. Te legalább már látod ezt. Sok-sok millió ember van, aki még nem látja, és jelenleg fejjel rohan a fal felé.

Csak rajtad múlik, hogy hol leszel 5, 10, 15 vagy 20 év múlva.
Olyan lehetőségeink vannak, amelyek az emberiség történelmében még soha nem léteztek. Ha valaki szegénynek vagy munkásnak született, szinte lehetetlen volt kilépnie ebből a kasztból. Ez is a múlté, csakúgy, mint a nyugdíj. Minden lehetséges és minden rajtad múlik.

Sok sikert!

One thought on “Életmódváltásra szükség van! Neked is!

  1. Ami itt le van írva igy igaz. Sajnos vagy nem, de inkább nem, a múlt elmúlt. Minden válltozik, semmi sem állandó! A jelen gondolkodása szabja meg a jövőt. Minden a saját hozzá állásunkon múlik. Sopánkodunk, sajnáltatjuk magunkat vagy hajlandóak vagyunk tenni magunkért! Választás a tiéd!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.