Nyerd vissza az alakod! – szülés utáni kismamatorna (60 napos program) összegzés

Két hónappal ezelőtt, amikor elkezdtem ezt a programot, magam sem hittem el, hogy tényleg végigmegyek azokon a változásokon, amiket Arnold megjósolt. „Csak gyakorolni kell minden nap, és menni fog a fekvőtámasz.” „Persze, – gondoltam magamban – nekem aligha.” Hangoztatni nem hangoztattam a kétségeimet, de voltak kérdőjelek a fejemben, hiszen még sosem csináltam végig egyetlen ilyen jellegű programot sem, tehát nem volt tapasztalatom. Sokat tanultam magamról, sokszor meglepődtem saját magamon. Elsősorban azért, mert egyáltalán nem okoz gondot az, hogy minden nap edzeni kell. A napirendem részévé vált. Másrészt azért, mert ahogy elkezdtem érezni a változást magamon, nem kezdtem el rögtön ünnepelni, azaz megjutalmazni gyorsan magam pár „finom” falattal. És tényleg úgy van, hogy ha rendszeresen edz az ember, akkor egyre jobb teljesítményre képes, és ez számokban mérhető (pl. fekvőtámasz).

Természetesen az eredményességet ugyanígy befolyásolja az étrend is, amit nem tudok maradéktalanul betartani a szoptatás miatt. Vannak olyan ételek, amit nem ehetek, pedig nekem jó lenne, de a kicsinek nem az. Ő most a legfontosabb, így ezen a téren lazábbra kellett fognunk a szabályokat.

Összességében véve jobb a közérzetem, energikusabb vagyok, nem fájnak a vállaim, a visszereim. Csökkentek a körméreteim, a testzsírszázalékom, a súlyom, de a legkiugróbb, hogy derékkörméretem  8,5 cm-t csökkent! A célom továbbra is az, hogy szeptember végére, mire egy éves lesz a kislányunk, szoptatás mellett le tudjam adni a még rajtam lévő kilókat. Ha így haladunk, sikerülni fog! Jöhet a második 60 nap!

Like, ha még nem tetted. Kattints ide!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.