Nyerd vissza az alakod! – szülés utáni kismamatorna (60 napos program) első hét

Anita vagyok, 38 éves, tanár. Be kell vallanom őszintén, hogy a sportolás sosem volt az erősségem, de mióta egy személyi edző a párom, sokat változtam ezen a téren. Magam sem gondoltam volna, hogy életem részévé válik a futás, mivel mindig is utáltam futni előtte. Szóval kb. két évvel ezelőtt elkezdtem futni. kb. ennyit tesz ki sportos előéletem. Nagy örömünkre három és fél hónapja megszületett a kislányunk.  A terhességet és szülést követően rajtam maradt plusz kilók egyre inkább zavarnak, gyengének érzem a lábaim, szóval elérkezettnek láttuk az időt, hogy belefogjak az edzésbe. Nem kellett messzire mennem, hisz a motivációt itthon kapom.  A helyzetemet kissé nehezíti, hogy az étrend betartása nem egyszerű esetemben, mert szoptatok, így nem ehetek meg mindenféle zöldséget és gyümölcsöt.

Az első hét: Elfelejtettem írni a naplót és az edzőmnek igaza lett. Két nappal később már nem emlékeztem a két nappal korábbi edzésre, hogy hogyan is éreztem magam edzés alatt, így az első hetet egybe írom most.

Nagy lelkesedéssel álltam neki az edzésnek. Az első nap próbáltam minél többet kihozni magamból, talán magamnak is bizonyítva, hogy nem vagyok én olyan gyenge. Így ment ez a második napon is, amikor is kifejezetten jól esett a 30 perc, inkább statikusabb mozgás. Szerdán már küzdöttem az izomlázzal, sokszor meg kellett állnom. Csütörtökön ugyanaz volt az edzésterv, mint kedden, s bár akkor jobban ment, most rendkívül nehéznek találtam azt, ami kedden nem viselt meg annyira. A péntek nagyon durva volt, csöpögött rólam a víz, jobban, mint eddig bármelyik nap, de végigcsináltam. Jó érzés volt túl lenni rajta. Jól jött a két nap pihenő hétvégén. 

Az első napomon állapotfelméréssel kezdtünk.

Állapotom:

Testmagasság 159 cm
Testsúly 83,5 kg
Testzsír % 41,6
METs 5,39
VO2max 18,88 eredmény: gyenge
BMI 33,03 kg/m2 enyhén elhízott
Derék/Csípő hányados 0,88 0,8 alatt egészséges
Alapanyagcsere 1570 kcal
Vállszélesség 51 cm
Mell 108 cm
Derék 100,5 cm
Csípő 114 cm
Körméretek Jobb Bal
Kar 35 cm 35 cm
Alkar 28 cm 28 cm
Comb 71 cm 70 cm
Vádli 43 cm 43,5 cm

Futottam egy Cooper tesztet, 1350 métert.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.