Száztizenötödik alkalom

Ma reggel végeztem az edzéssel és nagyon úgy éreztem magam, hogy ha most haza megyek, akkor 11 órakor nem lesz kedvem elindulni futni. Így nekivágtam a mai távnak is. Jó idő volt. Sőt a nap is sütött. Túlöltöztem és ahogy közeledtem a naphoz egyre melegebb lett. Oda szembeszélben futottam. Vissza meg oldalszélben. Fáradt is voltam, de futottam és kértem az Istent, hogy tegyen kedvemre, szeretnék visszafelé is szembe szelet, de ez most elmaradt. Mindegy. Hiszek. Eldöntöttem.

Hazafelé futottamban a töltésen két vadkacsa pancsolt egy pocsolyában. Nem vettem észre őket időben, mert akkor lefotózom őket. Mikor odaértem, csak akkor láttam, nem mertem megállni, mert olyan békésen fröcskölték a vizet, nem akartam megijeszteni őket. Jóval ezután meg kettő sárga színű kismadarat láttam. Ők is közel engedtek magukhoz. Készült fotó, de nem látszódnak rajta.

És a következő sorokat nem én írtam, de ide teszem, mert annyira jó! 😊

„AZ ÚJSZÜLÖTTŐL NEM VEHETED EL A SZÜLŐCSATORNA FÁJDALMÁT.”

Igen, a fejlődés fájdalommal jár.

És igen, a program elvégzése, az elitkatonai fittség, a fitt életmód kialakítása, ha személyi edzőt, mentort alkalmazol nem mentesít bennünket mindezek alól.

Mert a tudás csupán eszköz.
Maga a folyamat nem változtatható meg.

Nem mentesíthet bennünket az érzelmek megélése alól.

DE! Segíthet, hogy milyen mélységben vagy magasságban éljük meg mindezt.

Vegyünk egy példát: a jogosítvány megszerzése.

Sokan halogatják, majd egy ponton elérnek oda, hogy már bosszantja őket, hogy a környezetükben minden „balféknek” van, csak nekik nincs.

Felszívják magukat, és elmennek.

Kényelmetlen számukra, de megcsinálják az elméletet, át is mennek, amitől lelkesebbé válnak.

Majd jön az első gyakorlati óra, amikor nem tudják betenni a váltót egyesbe, és úgy érzik, ők a világ legbénább emberei.

Szidnak mindenkit: az oktatót, a szüleiket, a balfék ismerősöket és önmagukat.

Eltelik pár nap, lehiggadnak, felszívják magukat, és visszamennek. És megcsinálják!

Majd jön az újabb akadály.

Hiába tudnak mindent elméletben, gyakorlatban már sokkal nehezebb, hullámzóbb az egész folyamat.

Pontosan ilyen a SWAT Training mentorprogram is. Mindaddig, amíg elméletben elsajátítjátok a dolgokat, lelkesen haladtok. De az első akadálynál, mikor nem megy az „egyesbe váltás”, azaz megérkezik az első fáradtság, izomláz, gyengeség, kedvetlenség, rámtalál a spórolhatnék stb., azonnal előtörnek az érzelmek.

Szidtok engem és magatokat. 😃

De eltelik pár óra vagy nap, újra megpróbáljátok, és mikor megérkezik az első sikerélmény, újult lelkesedéssel haladtok tovább.

A fejlődés mindig felfokozott érzelmi állapottal jár, amihez kétféle megküzdési mechanizmus társul: düh vagy szomorúság.

De érkezik pár biztató, motiváló szó, vagy a társatok sikerélménye, és felszívjátok magatokat, majd megugorjátok az akadályokat.

A sikerélményekkel pedig egyre magabiztosabbá váltok, és a végén nem is értitek, hogy miért féltetek annyira az egésztől.

Mert meglesz a „jogsitok” és még a vezetést is imádni fogjátok.

Még egyszer tehát, a tudás nem mentesít az érzelmek átélése alól, de segíthet azok enyhítésében. Viszont a „szülőcsatorna fájdalma” a folyamat része.

Ha belevágtok, ezzel mindenképpen számoljatok!

A tudást, támogatást és motivációt én garantálom, az eredmény pedig kizárólag rajtatok áll.

Mindezek tudatában:

SWAT Training Method – A lélekkel és elvekkel rendelkező gyakorlati módszer – Neked megalkotva, ahol a távolság közted és a természet között eltűnik. Ahol nemcsak a fák nőnek, hanem a lelked is!

10,8 km!

63/100 nap kihívás… ✔️️✅✅Teljesítve‼️

2020 március 03. 07 óra 02 perc

 

Csatlakozz egy igazán jó csoporthoz, SWAT közösséghez, ahol életre kell az…
Egy mindenkiért, mindenki egyért! Katonás próbatételek, spártai kihívások!
Kemény és elszánt vagy? Itt a helyed: Fújd ki a múltat és szívd be a jövőt!
Kattints ide!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..