Száztizenkettedik alkalom

AMIT MOST ÍROK, NEM IDE KÉSZÜLT, DE ITT IS HELYE VAN.

– Az élet olyan, mint a citrom?
– A citrom maga az élet!
– Milyen mikor beleharapsz?
– Ááááááhhh… Savanyú és olyan képet is vágok hozzá. Széthúzom a szám azzal az arckifejezéssel, hogy nem kérem, de rossz, nagyon tömény, savanyú, ehetetlen… Mégis harapom. Eszem, mert milyen egészséges! -és én is az leszek tőle.
Van egy ember. Sokan nem szerették, és sokan nagyon is szerették. Még mielőtt lehetőségem lett volna megismerni, idő előtt elment. Nem ismerem, csak annyit tudok róla, amit itt posztolt. Nézem a fényképeit, olvasom a kilométereit, amiket lefutott. Csak ebből tudok dolgozni és állítom fel a profilját, milyen ember is volt Ő. Durva, nagyon-nagyon, hogy míg épp arról regélek, hogy:
Aki a csapaté lett, hívja a csapat élet!
… farkasok foga véd meg.

A céges oldalamon és a közösségemben meg erről írtam…

„Az életem olyan szakaszán megyek keresztül, ami igazán próbára teszi lelki erőmet és kitartásom…a gyász. Bármilyen furán hangzik, büszke vagyok magamra. Arra a képességemre, ahogy végigengedem magamon a dühöt és szomorúságot, hogy aztán megváljak ezektől az érzésektől. Általában az emberek ilyen helyzetekben bezárnak, homokba dugják a fejüket saját érzéseik miatt, megpróbálnak úgy szabadulni az őket marcangoló fájdalomtól, hogy a munkába vagy valamilyen pótcselekvésbe menekülnek.

Az én módszerem itt is az egészségesebb út: éljük meg, éljük át, engedjük el. A lelki fejlődés és a lelki béke az egészséges élet alappillére. Ehhez elengedhetetlen önmagunk ismerete, szeretete. Igen, vannak csodálatos és kellemetlen, elkerülhetetlen események, amik megtörhetik az utunk. Ez az élet rendje. Biztos és kiszámíthatatlan események kísérnek minket. Ezek hozzák majd a legnagyobb felismerést, és valahol legbelül a boldogságot és nyugalmat.”

Nos, ezekben a percekben, hol van a boldogság és a lelki nyugalom?

„Nagyon sok kihívással fogsz szembenézni életed során. Lehet, hogy kellemetlen vagy fájdalmas érzés kerít hatalmába az adott pillanatban, de ne feledd, mindez csak átmeneti. Higgy magadban! Vedd fel a harcot, mert az élet sokszor ad pofont, de csavarj rajta egyet és máris lehetőség lesz belőle. A vihar leküzdéséhez igazán nagy erő kell. Maradj pozitív, és adj bele mindent, amit csak tudsz! Maradj erős mentálisan és megnyered az aznapi csatát!”

Van egy ember…, nem ismerem, csak a posztjaiból. Nem is kell egyetértened velem, de tényeket írok. Mégis megírom milyen ember volt ő, mert szeretnék méltón emlékezni valakiről, aki idő előtt elment, még mielőtt találkozhattunk volna.

Harcos volt. Sokan nem szerették, és sokan épp ennek ellenére szerették. Mert nem akart senkinek sem megfelelni, csakis a saját önmaga által megálmodott életének.

Harcos. Küzdött mindent beleadva, hogy lehetőségei szerint a legjobbat hozza ki magából, hogy a legjobbat adhassa szeretteinek. Apa. Szerető és szeretett ember. Férj! Barát!

A jó Isten bizonyára jó okkal szólította őt magához. Bár ezt mi sosem tudjuk meg, de lehet, hogy így …

A kislányai a legnagyobb vesztesek, szomorú ez az életfeladat. Évek, évtizedek telhetnek el, mire talán sikerül majd ezt feldolgozni. Nem értem, miért kell történni ilyen eseményeknek. Mi a célja, mi a feladata, van-e egyáltalán, hogy Isten ezt engedi.

Nem rég halt meg egy testépítő barátom. Nem rég gyógyult ki a hasnyálmirigy rákból egy barátom. Nem rég épült fel infarktusból egy ötvenes évei elején járó nő, aki a barátom. A korosztályom óriási veszélyben. És válogatás nélkül, akár sportos életet él, akár átlagos hétköznapit… és jönnek a tragédiák.

Mindig azt tanítom ügyfeleimnek, amit nekem is tanított a sereg: Légy mindig minden váratlanra felkészült.

De ez nem ilyen. Erre az egyre nem lehet felkészülni. Magát az embert, az érzéseinket nem lehet kiiktatni. Törekedtek rá a vikingek, a spártaiak…, de nem jártak sikerrel.

Emberek vagyunk. Fáj, ami történt. Ezzel kell élnünk tovább.

Minden nap eszembe jutsz, egyszer bizonyára, amikor futni indulok. Ott találkozunk.

Isten veled Csamangó Gábor!

10,14 km!

60/100 nap kihívás… ✔️️✅✅Teljesítve‼️

2020 február 29. 09 óra 29 perc

 

Csatlakozz egy igazán jó csoporthoz, SWAT közösséghez, ahol életre kell az…
Egy mindenkiért, mindenki egyért! Katonás próbatételek, spártai kihívások!
Kemény és elszánt vagy? Itt a helyed: Fújd ki a múltat és szívd be a jövőt!
Kattints ide!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..