Hetvenkilencedik alkalom

Enyém a végtelen.

10,14 km

Szitáló ónoseső, de enyhe idő, így az autón alig volt egy kicsi vékony jéghártya. Az út, járda, híd nem csúszott, kint a természetben volt, ahol igen, de bírtam futni. Most is esik. Nagyon szeretem ezt. Futottam némán, egyedül… A töltésen a szokott kutyasétáltatók, kerékpárosok, futók is elmaradtak. Csak én merészkedek ilyenkor is ki a szabadba edzeni. Szeretem. Nyugalom, béke és szépség mindenhol, amerre csak ellátok. Belenéztem egy pocsolyába és abban is megláttam a szépet. Bár ördögnek tűnt, de az álcája mögé láttam. Én voltam az, aki az ördögnél is elszántabb.

Nem szeretem a szürkét. Kevés szürke színű ruhám van. De odakint imádom. A szürke felhőket, melyek eláztatják a földet és a sárban futva koszos leszek. Visz a lábam, visz az akaratom, visz a vágy, visz a bizonyítás önmagamnak, …

A természet közelsége sokkal többet számít, mint gondolom…
De hisz tudom, nem véletlen passzióból edzek és futok kizárólag edzőtermen kívül. Nem becsülöm alá a zöld oázisok jelentőségét a betondzsungelben. Mindennap érzem az előnyeit. A természeti környezet jelenléte kulcsfontosságú a lelki egészségem szempontjából, a pszichológiai előnyeit nem értékelem alul. Korábban talán igen, mikor még nem éltem tudatosan. Régen, edzőteremben edzéseimkor is termelődött bennem endorfin és dopamin, de közel sem voltam olyan boldog, mint manapság. Az, hogy manapság boldogabb vagyok a szabadban töltött időnek tulajdonítom. Amikor sikerül kicsábítanom valakit az erdőbe edzeni mindig mondják, hogy „Nem gondolta, hogy ilyen jó lesz majd a természetben lenni.

Fontos éreznem a környezethez való kapcsolódást. A természetben töltött idő hatására keletkező pozitív érzelmeket attól megkapom, hogy odakint sétálok, vagy ülök egy fatörzsön. Már negyedóra is elég ennek a megtapasztalására. Azzal, hogy többet kint vagyok és még testedzést is végzek a pozitív érzéseimet méginkább felfokozom. Ettől csodás az élet!

A természethez vezető utak a saját mélységeimbe is segítenek eljutni.

SWAT Training Method = A lélekkel és elvekkel rendelkező gyakorlati pszichológia – Neked megalkotva, ahol a távolság közted és a természet között eltűnik. Ahol nemcsak a fák nőnek, hanem a lelked is.
Tarts velem és szívjuk be a jövőt!

10,14 km

27/30 nap kihívás… ✔️️✅✅ Futááááás!!

 

Csatlakozz egy igazán jó csoporthoz, SWAT közösséghez, ahol életre kell az…
Egy mindenkiért, mindenki egyért! Katonás próbatételek, spártai kihívások!
Kemény és elszánt vagy? Itt a helyed: Fújd ki a múltat és szívd be a jövőt!
Kattints ide, MOST!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..