Negyvenkettedik alkalom

Megint meggyűlt a bajom a hétfővel. Már régóta tervezem, hogy minden nap futok 8,2-t, de eddig nem sikerült. Ma sem indultam neki 5 órakor, de nem volt kedvem sötétben botorkálni. De sebaj, 8 órakor világosban is jó menni, legalább látom a tájat. Ahogy futottam hamisítatlan valódi magyar ünnepekre készülődős hangulattal találkoztam. Hallottam, hogy dolgoznak az emberek… flex, fűrész, hegesztés, fémes kalapácsolás, markoló stb. hangjai hallatszottak, elvétve kutyák ugatásával keveredve. Egyszer csak disznóvágás szaga csapta meg az orrom. Már túl voltak a nagyján, megvolt a pörkölés tisztítás, sőt a szétszedéssel is… főtt az állat az üstben… és a lényegi finom munkálatokkal foglalkoztak. Futottam tovább és ekkor kitaláltam, hogy a hétfőt is bepótlom, vagyis 8,2 helyett 16,4-et futok, majd kitaláltam, hogy tovább futok, mert a táj szép, és elég volt a városban futni 2 km-t. 9,2-nél megnéztem a Tiszát és indultam vissza, ezzel kb. 2 percet vesztegettem a futóidőmből. Futok már hazafelé és ekkor kitaláltam, hogy mivel ez oda-vissza 18 km, akkor már futhatok egy félmaratont is és 13 km-hez érve eldöntöttem, ha már félmaraton és múltkor 23 jött össze, akkor ma 25-öt futok.

Írói alkotói válságban vagyok. Írtam már nektek, hogy nem szeretek futni…, De akkor miért teszem? Mert eddig olyan jókat tudtam írni a futásnak köszönhetően. Tudnotok kell, hogy egyébként írni sem szeretek. De 16 éves korom óta szeretnék könyvet írni. Az akkori próbálkozásom egy western regény kudarca után úgy megutáltam az írást, hogy szinte fizikai fájdalmat éltem át, ha kellett egy posztot írnom. …és vállalkozóként kell!

Lehet, hogy ha megszeretem a futást, akkor megszeretem az írást is? Lehet. Miért csinálom? Mert így gyakorlok, mert így kihívás elé állítom magam, mert így lehetőségem van fejlődni, mert az utóhatást élvezem, mert…

Nincsenek akadályok és leküzdhetetlen kihívások. Csinálom, mert élek. Ez maga az élet. Nem tökéletes, de mindig a legjobb tudásom szerint élek, cselekszek, tehát élek. A lustaság öl. A cselekvés jó hatással van rám és a környezetemre is…

Kezdjetek el élni… nem tetszik ez a nóta, de amiről szól, az nagyon, de nagyon… Megint disznóvágás… Kikapcsolok. Mindjárt hazaérek!

8,2 km… De háromszor!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..