Szorongás helyett legyen inkább esküvő!

Az esküvőt kislányként mindenki úgy képzeli el, hogy jön az álomszép királylány hófehér sellő ruhában, és a férfi, a hősszerelmes párás szemmel nézi a nőt, aki a legszebb, legboldogabb és legszebb a világon. Majd eltelik pár év, és vele együtt az álom is valósággá lesz.

Kezdjük ott, hogy a házassághoz való bátorság egyre kevesebb, és ha a bátorság meg is lesz, jön a következő fájdalmas pont. Az esküvői ruhaszalonok. Mert bizony legyünk akármennyi idősek, nagyon is jól emlékszünk, milyen volt az álombeli királylány ruhája és alakja. Majd jön ezernyi kifogás, amit ledugunk a torkunkon, kezdve azzal, hogy a kor meg a hormonok, és hát neki, a nagynak és Ő-nek pont így vagy jó, és ehhez majd ő is bőszen asszisztál, de legbelül majd érzed, valami nem stimmel. És voltaképp benned, veled van a hiba.
Kisasszony! Kapj észbe!

Éppen férjhez mész, felvállalva önmagad a szerelmed előtt, a kezébe adva az életed, hogy azt szebbé és jobbá tegye, tegyétek együtt. De mit is teszel érte? Az egészségtelen kajákkal, a mozgásszegény életmóddal tulajdonképpen korlátozod az együtt töltött időt. És ez tetszik vagy sem, így van. Ahelyett, hogy magad alá süppedve elhiszed, ez adatott, meg adottság és a fene tudja, mennyi minden, összekaphatnád magad, és bebizonyíthatnád önmagadnak és a világnak, ennél többre vagy képes.

Hiszen ahelyett, hogy szorongva lépsz majd be az esküvői ruhaszalonokba, – mert tudod, a te méretedben az a fazon, amit annak idején megálmodtál, nem mutat majd jól, – emelt fővel, büszkén is beléphetnél, azzal a tudattal, hogy kihoztad magadból a maximumot. Mert az egészséges ember mindig szép is. Így hát tudd, ez a Te döntésed.

Mint ahogyan az is, hogyan érzed majd magad a karcsú koszorúslányok körében, vagy évek múlva, amikor visszatekintesz életed nagy napjára. Mert akár hiszed, akár nem, a szorongás a fotókon is visszaköszön. És nem mindegy, hogy boldog mámorban töltöd a napot vagy félelemmel telve, hiszen kibuggyan, meglátszik, domborodik…

Épp itt az ideje, hogy megtedd az első lépést afelé a nő felé, aki lenni szeretnél és aki lehetsz. Mert a kezedben a döntés. Számtalan lehetőség közül választhatsz, hogy életed napjára valóban királynő lehess. Én itt leszek hozzá.

____________
Kovács Arnold
testsúlymenedzser,
psychotrainer,
gyakorlati pszichológia specialista,
katonai pszichológia specialista,
versenyre felkészítő – erőnfeletti teljesítmény specialista,
motiváló erőnléti és személyi edző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..