A féltékeny nők Mekkája

A féltékeny nők Mekkája – macsóképzés Szegeden

Apukám, te ugyan nem fogsz abban a belvárosi edzőteremben feszíteni, mint a pók a lucernásban! Majd valami fitnesz csaj rád tekeredik, aztán csak leshetek. Mész szépen a SWAT Fitness Teamhez, Arnoldhoz!

A fiktív beszélgetés akár el is hangozhatott volna. Mert bizony nagyon sok nő azért fél élete párját edzőterembe engedni, mert attól tart, hogy ott más nőkre fog szemet vetni. Az edzőterembe ugyanis nagyon sokan vadászni járnak. Mindenki ismeri azokat a hölgyeket, akik csak a futógépet használják, onnan lesik a fiúkat – de azok a fiúk sem ismeretlenek, akik csak a futógépen tetszelgő lányokra kíváncsiak. A féltékenységhez persze nem kell edzőterem. Ez egy lelkiállapot és az önbizalom hiányából fakad.

Sokan talán úgy képzelik ezt, hogy mi macsókat gyúrunk. Az időjárásra fittyet hányó, a puskagolyót foggal elkapni képes, a tévéfilmekből ismert szuperhős túlélőket. A valóság azonban egy kicsit más. Mi inkább a nehézségeket túlélő, a kapcsolataikat megoldó, az élet kihívásainak a szemébe nevető embereket – férfiakat, nőket, párokat – faragunk.

Ahhoz, hogy se féltékenység, se pedig önbizalomhiány ne legyen, inkább egy közös programmá tett élményszerű edzés kell. Olyan, ahol nem a külsőségeken van a hangsúly. Ahol a valódi erőnlét számít.

Az önbizalomhiány – a féltékenység alapja

Aki nem bízik magában, a saját képességeiben, a saját lehetőségeinek tágíthatóságában, illetve saját vonzerejében, az nem tud hinni abban sem, hogy a másik ember pont őt fogja választani. Miért tenné, hiszen ő nem elég értékes.

A mozgásnak ez a szabad formája – amit ráadásul a SWAT metódusban a pár mindkét tagja végezhet – olyan egyedülálló élményt jelent számukra, ahol megérthetik, hogy:

– egymásra számíthatnak,
– együttműködésük erőt ad,
– a külsőségek ellenére és a külsőségekkel együtt is lehet egymást szeretni,
– megtanít kommunikálni egy cél érdekében,
– megtanít egymás elismerésére és tiszteletére,
– megmutatja, hogy a testi és a lelki erőfeszítések hozzák össze az embert igazán.

Vannak mellékhatások

Mint például a fogyás, a jobb egészség, a stabilabb önértékelés. Ezek miatt gyakran előfordul, hogy az itt edzők például jobb munkahelyet kapnak, váltanak, vagy akár vállalkozásba fognak. Még az is lehet, hogy a végén összeházasodnak? Ki tudja …

Hogy javul a sporttól a kommunikáció?

… hiszen hát úgy se beszélnek, mert csak lihegnek! – mondta egyszer egy érdeklődő. Van ebben is igazság, de lihegés előtt, meg lihegés után azért mégis beszélgetünk. Ebben a szabadtéri edzésben mindenki naponta haladja meg önmagát. Olyan helyzetekkel találkozunk, – akár az életben is – amikkel addig még soha. És meg kell oldani együtt. Ha egy pár jön, akkor az ő dolguk. Itt aztán előkerül minden! Hibáztatás, számonkérés, bocsánatkérés és elismerés. Egyértelműen kiderül, hogy a kapcsolatban mik a nehézségek és a metódus során nemcsak a test erősödik meg, hanem a kommunikációs formák is lassan a helyükre kerülnek. Menet közben, lágyan, de mégis erőteljesen. A folyamat hatására mindenki megedződik. A kommunikációjuk, az egymáshoz való viszonyuk épp úgy, ahogy a testük.

Nem, ez nem egy párkapcsolati rehabilitációs projekt. Ez még mindig egy edzés. Egy komoly, kültéri edzés, ahol a metódus része az, hogy a lélekkel is foglalkozunk. Ami megtörténik, az mindig a résztvevőkön múlik. Egy biztos, senki nem ment még el soha sem üres kézzel, sem üres szívvel.

Ismerd meg jobban a metódust IDE kattintva, gyere velünk edzeni a szabadba!

__________
Kovács Arnold
psychotrainer,
gyakorlati pszichológia specialista,
katonai pszichológia specialista,
versenyre felkészítő – erőnfeletti teljesítmény specialista,
motiváló erőnléti és személyi edző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..